fc0dd836-7227-11e7-9573-784f436738f0-1-2800x1400-1541664005.jpg h1.jpg shirtsimac.JPG

Scheidsrechters


Spelregelopleiding: Opleiding clubscheidsrechter 2020
Alle jeugdleden vanaf de B-leeftijd worden ingezet om wedstrijden te begeleiden of te fluiten. Er zijn geen vaste regels wie welke teams fluit.
B-jeugd fluit de D-jeugd en de lagere C-teams. De betere fluiters zullen in combinatie met een oudere scheidsrechter de hogere C-teams fluiten.
A-jeugd fluit de D- / C-jeugd en de lagere B teams. Daarnaast zullen zij in combinatie met de senioren de lagere A-jeugd fluiten.
Senioren fluiten senioren, de A-jeugd, de B teams en C teams.

De indeling van fluitbeurten wordt gemaakt en wordt ruim van tevoren in het wedstrijdschema op de site gepubliceerd. In de week voor je fluitbeurt krijg je ter herinnering een email met alle details. Voor je fluitbeurt meld je je uiterlijk een kwartier van tevoren bij de wedstrijdtafel of aan de bar in het Baskot.

Als je niet kunt komen fluiten kun je niet afzeggen, maar moet je een vervanger voor je fluitbeurt te regelen. Die vervanging moet je dan doorgeven aan de scheidsrechterscommissaris. Het is door de KNHB verplicht gesteld dat ieder jeugdlid van de B-categorie een scheidsrechterskaart heeft.

Vragen over de scheidsrechtersopleiding kun je per mail sturen naar: [email protected].
Algemene vragen (dus niet: 'ik kan zaterdag niet fluiten') over arbitrage kun je sturen naar [email protected].